Yang Berlalu Tak Sepenting yang Mendatang


Semua orang busy,
Busy tanya result aku.Ok,kalau tanya personal aku jawab je.
Sebenarnya result aku bukan lah lawa sangat. Biasa-biasa je. Kena lah bersyukur bukan?
Kita bukan siapa-siapa. Haha Tolong jangan baca dengan nada sedih,benci aku. 
Pointer dah lepas target pun dah syukur dah. Tak target tinggi-tinggi pun.
Sujud syukur terus sebab ada satu subjek tu aku faham masa study week tu haaa. Tak ke buruk pe'el aku. Nak exam baru bersungguh nak fahamkan. Alhamdulillah la Allah bagi aku faham masa tu.

Cuma satu je masalah aku, pandai guna formula, tapi tak mahu menghafal. Kena gagahkan ingatan dengan Al-Quran lepas ni. Tu la tips menghafal sebenarnya. Tak tipu, cubalah. Ternyata berkesan.

Aku rasa tak perlu kot share pointer aku kat sini. Nak tahu, private contact. haha Bajet lawa sangat je pointer tu. Ada aku kisah? Orang kata ilmu bukan pada pointer. Yeah! It's true. Kau faham la macam mana pun, tapi kalau masa exam tu kau tak reti nak trick masa jawab, tak dibuka rezeki jawab dengan betul, tak dibuka rezeki lecturer tu nak bagi markah yang superb; jangan mimpi lah kau nak dapat markah yang tinggi-tinggi. Maybe carry mark pun tak memberansangkan. Tengok usaha je lah. Redha.

Buka-buka je estudent untuk cek result, aku tengok gred koko aku dulu. HAHA malas nak tengok pointer. Then terus je aku whatsapp lecturer tu sebab dua hari sebelum result keluar, dia dah text aku awal-awal. Rasa dihargai sebab macam caring lah jugak lecturer sorang ni kat aku. Kehkehkeh Perasan je aku ni.



HAHAHAHAHA
Punya panjang lebar, dia balas sikit je sebab dia tengah drive masa tu.
Suka hati aku je kan bagi bahasa macam tu. Aku harap dia tak kisah. In fact, dia one of adik beradik angkat aku dalam projek akhir subjek ni. Nak tengok ke adik beradik aku??


abah angkat, Mama angkat, Dir, Aku, Pidot, Syakir, Faris

Macam mana boleh dapat serumah dengan lelaki pun aku tak faham. Sebenarnya lecturer tu tak ada pun dalam gambar ni.hahaha (ok tak lawak). Mereka sangat berusaha gigih untuk projek ni. Lagi-lagi yang hujung sekali tu, Faris nama dia. Respect sangat lah kat dia. Umur setahun tua sikit dari aku. Tak tahu nak cakap macam mana betapa baiknya dia dengan kitorang yang ambil kursus ni. Aku harap kalau satu hari aku dapat jawatan yang macam ni lagi, aku dapat berkerjasama dengan orang macam Faris ni. Tak tahu nak balas jasa apa lagi dekat Faris ni. Setiap kali berurusan, dia mesti akan bagi ucapan terima kasih yang melimpah ruah dan tak mampu aku nak balas. Sebab, aku cakap terima kasih,dia terima kasih balik, aku cakap lagi terima kasih,dia cakap lagi terima kasih. Betapa bidadara nya Faris ni. HAHA ok tak nak puji lebih-lebih. Meluat pula aku memuji-muji ajnabi ni.

Apa yang penting, USAHA kita. Dah,nampak dah. Tak usah lah nak sedih sangat dapat pointer rendah. Kau ingat orang yang tak belajar kat luar tu suka ke dengar kau sedih dapat pointer rendah. Diorang lagi sedih tahu?sebab diorang tak mampu pun nak belajar macam kita. 

Moral :
TERUSKAN BERSYUKUR
TERUSKAN BERUSAHA
kerana
YANG BERLALU TIDAK SEPENTING YANG MENDATANG
:)




1 comment:

Byha Nabihah said...

dpt pointer lbh target pon syukur kan wanie . btw tahniah jugakkk. aku yakin result ko gempak. n ciss ciss penat aku cari mne en nizam ko dlm gamba tu -___- haha