Belum Terlambat

Selamat tinggal semester 1. Aku tahu,ramai ex-schoolmates kata aku dah berubah masuk U ni especially dah pegang title prasiswazah sarjana muda ni. Nope,I'm not such that. Aku yang dulu sebenarnya sama je dengan sekarang. Tak ada beza pun. Cuma dulu aku jarang cakap dengan lelaki ni. Sebab?? sebab macam tak ada sebab aku nak cakap dengan lelaki. In fact, aku dulu memang tak suka sangat cakap dengan lelaki. Sebab? sebab aku rasa aku tak layak cakap dengan lelaki kat sekolah tu. Rasa malu, berdebar dup dap dup dap semua ada. Tapi ada la juga cakap sikit-sikit kalau ada hal. Itu pun rasa berdebar sangat-sangat. Sekarang ni assignment semua satu group dengan lelaki. Kenapa sampai sekarang aku still tak pernah dapat group yang satu jantina sahaja? Sebab lecturer yang bagi. Haisyyy

"Wanie sekarang ramai kan kawan lelaki."
Hmmm,fakta,kawan perempuan aku lagi ramai dari lelaki. Mungkin orang nampak aku ke hulu ke hilir ada je yang hai aku. Itu bukan sebab HOT. Aku tak suka word HOT tu. Aku benci. Ok,cuba kalau korang,ada orang yang korang kenal hai korang, tak kan lah kita nak marah dia kan. Dan fakta,semua yang tegur aku tu semua kawan yang pernah satu kelas dengan aku je. Kalau perempuan tu ramai la budak yang tak pernah satu kelas dengan aku dok tegur-tegur. Tapi yang ni tak ada siapa yang nak pertikaikan? Hmmm,ok,aku cuba minimakan keramahan aku pada semua orang. Memang aku salah pun,aku cuba :) 

Maybe ramai nampak aku berbalas-balas tweet dengan budak lelaki, berbalas-balas komen dekat facebook dengan instagram tu. Ok, aku dah tutup account twitter. Dia banyak buang masa aku, dia banyak rosakkan fikiran aku, dia banyak bagi kesan negatif kat aku. Facebook,masih lagi guna,sebab banyak ilmu yang aku dapat dari situ. Information banyak tersebar dekat situ. Aku cuba,aku cuba gunakan facebook tu sebaik nya. Instagram,aku cuba minimakan insta-insta gambar ni.

Mungkin tiltle aku masa kat sekolah yang membuatkan ramai yang pertikaikan benda ni. Ok, apa yang korang nampak dekat laman sosial tu,kat laman sosial je. Hakikatnya kat luar masing-masing susah nak jumpa. Sebab dulu penah jadi kawan,selamanya tetap kawan.

Ok ni  kenangan-kenangan sem1 :




orentasi

before lecture

culture presentation. tutor

Little Red Ridinghood

baby yang banyak bagi semangat

familyday. Bonding of young physicist

i-inova'13

Kalau nak upload semua aktiviti memang tak terupload. Sekarang ni aku tengah berusaha nak jadi lebih baik dari sem1. InsyaAllah








3 comments:

cik karmila said...

s0metimes situasi yang akan mengubah kita..rileks kawan...yang penting kita tahu siapa kita..^^

Byha Nabihah said...

same goes here.

pada kita benda tu biasa. pada org lain benda tu luar biasa ....padahal kawan2 je semua. T_T

maryamazhar said...

wanie ! lama x jumpa wehhhhhh.
rindu beno kt kawan aq sorang nyh !
btw, tape wani...orang nmpak bende yg dia nak nmpak.human beings.
so, chill ! :D as well as you still in a right straight path, things will go as good as you hope :) :)
or maybe....soon. oke comel ? hoho