COMMIT. KTS2.

Mood : Gembira tak habis lagi.
Rimba Kalong Eco Resort, Ulu Yam
Serously seronok sangat-sangat. Plan buat kem 2 hari,tapi terbantut jadi sehari sebab pihak TAMHIDI tak benarkan student TAMHIDI keluar buat aktiviti lebih dari satu hari. Okey tak penting. Yang penting ukhuwah kami ternyata 4flat. Walaupun sehari,program tu tetap best.
Perjalanan bermula dari KKNC. Naik RightVision baru plak. Duduk sebelah CikMyMy dalam bus.
7.30am
gambar cilok twitter cikmymy..nampak tak caption tu??

Sampai-sampai terus river trekking.Awesome,first time rasa yg ni..biasa jungle trekking je.
Alamak,gambar masa tu takde. Tapi gambar sebelum tu ada la. Nah.

belakang dari kiri : zaty halim,manal,norly,emon
depan dari kiri : fatin,me

Proceed.....ok dah sampai kat kem. Sampai-sampai,rehat sekejap. Makan nasi before jungle trekking. Eh lupa,sebelum tu muslimin buat solat dhuha. Yang muslimat bukan tak nak buat,tapi disebabkan masa yang agak terhad,susah sikit la nak berwudhu' & sebagainya. Jom tengok muka-muka soleh ni.


hah,yang ni org solat,snap gambar pulak

Then,lepas tu baru start jungle trekking. Serious yang ni paling advanture yg pernah aku ikut. Bukit-bukau,hutan-piutan, sungai-sungai,semua kene redah. Tak tipu,best sangat!!Berbaloi RM35 untuk semua aktiviti yang dianjurkan. Tengahhari kami sampai kat checkpoint yang pertama. Staff suruh rehat-rehat,jumpa sungai ,apa lagi,MANDI!!!
Masuk waktu solat zohor. Biasalah dalam hutan. Wudhu' air sungai. Pakaian,pandai-pandailah.Dah besar kan?hehe

menyempat je bergambar masa tunggu orang naik

ok,sengetkan kepala..hehe

dari kiri : Jie, Wahida, Asma'
yg kt atas tu : Aisyah,Masrurah,Suliha

Selesai solat zohor berjemaah,Staff bagi TASK. Task ni mengutuhkan lagi ukhuwah kami. 
Pilih seorang model & cipta sesuatu berdasarkan alam semulajadi. Masa ni semua tunjukkan bakat masing-masing.Nampaklah kesungguhan. Jom tengok.


Ni hasil group kami : Mas Amira

yang ni Hasangggggg

budak comel : Huda Aqila

Dato' Irfan Wafiuddin

Hafi Huzaifah. Budak paling gojes..haha

ok,ni group kami
Maisarah, me, Fatin, Mas, Hafifah, Bell, Ainur, Alya

Habis je presentation,sambung berjalan lagi pergi mandi air terjun yang betul-betul terjun. Sejuk benarrrrr. Yang ni letak satu gambar jelah.


Then terus balik. Buat sedikit kesimpulan. Oleh Syahir & Hafi


Rehat-rehat sekejap.Jom barbeque.


Ni antara feedback-feedback tentang kem,




SEMOGA UKHUWAH KITA LEBIH MANTOOPPP LEPAS NI. AMEEN..





4 comments:

! Khazanatul Sirra' ! said...

wahhh bestnyeerrr.best la da buat..kts 1 dinner jah jadi. :P

..::NaBiLaH SoLeHah::.. said...

wahhh!!eh,wani,huda aqilah tu adik ipar ustzh fitri kan?ke slh org?hehehe

wanie paed~ said...

nabihah : KTS1 buat dinner ke??wah best jugk
nabilah : hmm,haah..huda aqilah adik ipar ustazah fitri..kenal kn

..::NaBiLaH SoLeHah::.. said...

knl2...oh,dy kat usim rupenyer...hee :)